lördag, november 08, 2008

Hej igen!

Så, äntligen blir det lite uppdatering på bloggen...

Vad har hänt sedans sist?

Ja, framför allt har jag varit på Lokalföreningsträff i Sundsvall. Vi som träffades var representater för de flesta av Stickas lokalföreningar. Jag representerade Garnfolket i Lund.

Vad gör man då på en lokalföreningsträff?
Man beundrar varandras stickningar och stickar på nya grejor...

Fast det är ju vad vi sticktokiga gör så fort vi träffas, så här passade vi på att lägga till lite diskussioner om hur vi som lokalföreningar och Sticka som centralorganisation skall jobba.

Det var jättekul att träffa alla andra, några kände jag igen från bloggar och mailinglistor, andra var helt nya bekantskaper.
Man fick även lite nya ideer på vad man kan göra som lokalförening.

Bland annat är de i Örnsköldsvik duktiga på att få bidrag för sina träffar. I Hudiksvall har det många gånger åkt på busstickningar, och då åker man kommunalt, samma princip som Öresundstickningarna som anordnats i Skånetrakten.
Många har åkt på garnspan, det vill jag med göra!

Vi bestämde lite också...
Sista helgen i januari skall det vara Stickspa, med tema Småplock. Men vi är ett avlångt land och vill inte att det skall kosta för mycket, så det skall arrangeras lokalt av de lokalföreningar som har möjlighet.
Mer information kommer på Garnfolkets blogg, och från Sticka så klart!

Vi hade en liten aktivitet, vi stickade Afternoon Tea...


Eftersom vi inte fick nog av garnshopandet på lördagen, fick vi en ny möjlighet på söndagen, vi fick några lådor levererade...
Det var inte lätt att avstå, så det blev ett Kauni nystan...Nästa år blir träffen i Örebro. Kanske man får chansen igen?

Inga kommentarer: