lördag, maj 15, 2010

Socksticknings rapport

Ja, vilka trodde att jag skulle få 3 par sockar klara till påsk?
Jag hade 13 dagar på mig innan de behövde postas när jag köpte garnet...

De blev inte klara till påsk, men till barnen kom och hälsade på 1 vecka senare.

Först gjorde jag Axels sockar. De är gjorda från tårna och upp, enligt Barbros beskrivning. Hälen är gjord med förkortade varv.

Jag blev inte helt nöjd med slutresultatet, så till Emils sockar så letade jag reda på hur man gör "Afterthought heel"...
Jag stickar ju båda sockorna samtidigt med Magic Loop, och från tårna och upp. När det var dags för hälarna så hade jag sådan tur att det inte var allt för långt till nästa svarta respektive gula stycke, så hälarna blev riktigt bra.

Här har vi Klaras sockar. De är stickade lika stora som Axels, och det blev ett annat garn till henne. Det gick inte att få alla 3 paren på 1 nystan Brynäs garn, och då trodde jag att hon skulle uppskatta detta mer.
Så rätt jag hade!
Hon är 6 år och rosa är favoritfärgen, så det var inte så svårt att välja... :-)
Gjorda från tårna och upp, med "Afterthougth heel". Det var inte så nödvändigt för utseendet, men jag tycker att de är lättare än förkortade varv... Det är bara precis början som är lite klurig, men kommer man bara förbi den är det enkelt.

Hälarna är ihopsydda med Kitchener Stitch, och skaften är avslutade enligt samma princip. Det gör att man får en fullt flexibel avslutning.

Alla 3 paren är provade på mottagarna, och även om hälarna ser toppiga ut, så är de inte de på foten utan sitter alldeles utmärkt.

1 kommentar:

Metta sa...

Så flitig du varit att sticka sockor. Så roligt när de blir lyckade och uppskattade av mottagarna.

Har inte stickat så mycket sockor sedan 2008, då jag utmanades att sticka 24 par. Har inte provat med Magic Loop och inte heller från tån och upp, så jag har litet att testa när jag blir sugen att sticka sockor igen.

Ha en bra vecka! Kram