lördag, januari 12, 2008

Äntligen återvänt!

Efter alldeles för länge är jag nu åter här...
Får se hur länge det räcker den här gången. :-)
Just nu håller jag på med en julgransmatta, som jag skall använda som julduk, från Dimensions, St. Nicholas Tree Skirt / Table Cover:

Mönstret är gjort med tomtar bara på ena sidan, men jag har tänkt att göra tomtar hela vägen runt... Än så länge har jag börjat på 4:e tomten, jag har hållt på sedan augusti 2007. Jag har inte gjort några efterstygn än...

Men den är rolig att brodera än så länge!

Troligen kommer jag snart påbörja en kofta och mössa till en kompis bäbis, vill inte skriva för mycket ifall de hittar hit... :-)

Tänkte oxå passa på att visa några tidigare bäbis stickningar...
Här är Axel, min systerson, i sina kläder. Mönstret är från Gjestal, häfte 137. Jag har följt färgerna, men inte exakt garn.
Jag har senare även stickat denna modellen i Babyborn storlek till lillasyster Klara. Kunde dock inte helt följa Babyborn mönstret i häftet, utan var tvungen att ta mått från en bok om dockkläder för att få rätt storlek.

Denna var till min brorson William, jag gjorde det sista samma kväll han föddes...


Mönstret är från Drops, hittar inte det just nu. Men jag har hållt mig till färgerna i mönstret, även om jag kanske har ett annat garn, jag har använt Muskat från Garnstudio.

Nästa var till min systerdotter Klara, där hittar jag inte mönstret heller just nu, och jag har ingen aning om varifrån det kommer.

Här har jag varken följt garn eller färger, det är gröna toner på mönstret. Mössan är en egenkomposition, en blåbärsmössa med flätor. Jag har gjort flätor upp till ihoptagningarna. Fungerar utmärkt!

Har även gjort den i större storlek till en kompis pojke, men det har jag tyvärr inget kort på.

Här är ett kort på min systers barn Axel och Klara, från hösten 2005.

Mössan och ponchon Klara har på sig har jag virkat. Mössan enligt ett gammalt mönster mamma hade i sina gömmor, och ponchon efter eget huvud. Den är helt enkelt stolprutor och avslutat med samma avslut som på mössan. Mössan är gjord på beställning, och jag hade garn över. När jag köpte garnet till mössan hittade jag även ett flerfärgat i neonfärger, och virkade samma uppsättning i detta.
Nej, nu får det räcka för idag. Behöver laga lite mat tror jag...

2 kommentarer:

eva i halmstad sa...

Vad fina saker du gjort, skoja att få se.
Ha de gott,
Eva.

Agneta sa...

Vilka vackra saker du gjort